Assessments

“De juiste persoon op de juiste plek.”

Voor opdrachtgevers: Hoe weet ik of ik de juiste persoon aanneem? Past die wel in onze cultuur? Wat brengt iemand aan unieke kwaliteiten mee? Wat heeft iemand aan doorgroeimogelijkheden? Hoe zet ik iemand het beste in? Wat heeft iemand nog meer aan kwaliteiten in huis? Wil je een geobjectiveerd antwoord op deze vragen? Kies dan voor assessments In overleg met onze opdrachtgevers stellen wij vooraf vast wat het doel van het assessment is. Op welke vraag dient het assessment een antwoord te geven? Zo kunnen we aansluiten bij de strategie van de organisatie en maatwerk bieden.

In onze assessments kijken we naar intellectuele capaciteiten, persoonskenmerken, werkkwaliteiten en (onbewuste) drijfveren. Dit doen we door het inzetten van diverse vragenlijsten, capaciteitentesten, rollenspel(len) en een uitgebreid interview. Wij verrijken het assessment met inzicht in een onderscheid tussen natuurlijke kracht en aangeleerd gedrag. Veel tests wijzen juist vaak dit gedrag aan als iemands sterke kant omdat hij daar heel goed in is geworden. Wij maken inzichtelijk waarom iemand zo goed is in zijn ‘aangeleerde’ gedrag, wat het hem oplevert, maar ook kan kosten en het leven vanuit je ware aard in de weg kan staan.

U kunt bij ons terecht voor:

  • Selectieassessements (instroom)
  • Ontwikkelassessments (doorstroom)
  • Potentieelassessments (in-, door- en uitstroom).

 

Resultaat: zicht op talenten, kwaliteiten en potentieel van medewerkers, zekerheid over selectie van de juiste persoon. Wij volgen in onze assessmentprocedures de codes van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)

Voor particulieren:
Wil je weten waar je kwaliteiten liggen? Welke mogelijkheden je nog niet benut? Wat passende functies en rollen zijn? Kies dan voor onze talentenscan. In overleg met jou bepalen wij op welke vraag jij een antwoord wilt hebben zodat we maatwerk kunnen bieden. In onze assessments kijken we naar intellectuele capaciteiten, persoonskenmerken, werkkwaliteiten en (onbewuste) drijfveren. Dit doen we door het inzetten van diverse vragenlijsten, capaciteitentesten, rollenspel(len) en een uitgebreid interview. Wij verrijken het assessment met inzicht in een onderscheid tussen natuurlijke kracht en aangeleerd gedrag. Veel tests wijzen juist vaak dit gedrag aan als iemands sterke kant omdat je daar heel goed in bent geworden. Wij maken inzichtelijk waarom je zo goed bent in je ‘aangeleerde’ gedrag, wat dat jou oplevert, maar ook kan kosten. Om van daaruit de aandacht te leggen op je natuurlijke talenten en je een realistisch ontwikkelpotentieel te bieden.

Resultaat: een passend advies afgestemd op jouw ware aard, unieke eigenschappen, talenten en cognitieve aanleg.

Wij volgen in onze assessmentprocedures de codes van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)