Over Marc

Marc van der TasIk geloof erin dat de meesten van ons zich willen ontwikkelen. Sport heeft daarin voor mij een essentiële rol gespeeld. Als jochie van dertien werd ik ‘gepakt’ door het basketball. Eindeloos heb ik geoefend, betere spelers geobserveerd en geïmiteerd, geluisterd, kritiek en adviezen (niet altijd) van harte tot me genomen. Hierdoor én dankzij de begeleiding van goede coaches, kreeg ik zicht op mijn mogelijkheden en werd ik mij bewust van de bijdrage die ik kon leveren aan de teams waarvoor ik speelde.

Ik zag het als een logische stap de rol van trainer en coach ook zelf te gaan vervullen en vond het enorm uitdagend om een faciliterende rol te kunnen spelen in iemands ontwikkeling. Tot op de dag van vandaag is dat zo gebleven. Zowel zakelijk als privé. Ik vind het een groot voorrecht om mensen inzicht te geven in hun mogelijkheden om persoonlijke doelen te behalen en zich vrijer in het leven te bewegen.

Ervaring en opleiding
Na mijn studie aan de Hogeschool Haarlem en mijn diensttijd vervulde ik managementfuncties bij o.a. DA Retailgroep, Shell en Etos. Bedrijven waar kosten, omzet, winst, omloopsnelheid, klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid de centrale thema’s zijn. Gelijktijdig zette ik mij als trainer/docent in voor Hogeschool Haarlem, OVD, HEMA en Van Neerbos Bouwmarkten. Heroriëntatie op kernwaarden en drijfveren leidde tot de overstap naar Lagerweij & Partners. Daar nam ik als senior consultant assessments bij (beleids)adviseurs en managers af.  Managementteams gaf ik inzicht in hun collectieve kwaliteiten. Tevens werd ik ten behoeve van opdrachtgevers ingezet als procesbegeleider en trainer.

Om meer verdieping te vinden heb ik de 4-jarige opleiding tot haptotherapeut gevolgd bij het Instituut voor Toegepaste Haptotherapie in Nijmegen, waar ik ook als docent aan verbonden ben.  De opleiding tot mediator volgde ik bij de The Lime Tree.

Ik combineer inzicht en leidinggevende en advieservaring in het bedrijfsleven en (top)sport met psychologie en haptonomie. Ik ben resultaatgericht, weet hoe het voelt om omzet- en winstverantwoordelijk te zijn. En, hoe lastig het soms kan zijn om met alle belangen die er spelen jezelf te kunnen blijven en keuzes te maken waarin voelen, denken en doen met elkaar geïntegreerd zijn.

Mijn kernkwaliteiten zijn: contact maken, luisteren, doorvragen en zorgvuldig zijn.  Ik woon samen, heb schoolgaande en studerende kinderen en woon in Kamperveen, een rustige plek tussen Zwolle en Kampen waar ik u graag ontmoet.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.